Több éves tapasztalatunk során azt láttuk és hallottuk, hogy sok háztulajdonosnak hasonló kérdése van. Az alábbiakban a kandallókkal és a kandallók beépítésével kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre adunk választ.

Mennyibe kerül a kandalló telepítése?

Sok dolog befolyásolhatja a kandalló felszerelésének költségeit a megvásárolt modell költségén felül. Az olyan dolgok, mint a jelenlegi kémény állapota, az üzemanyag típusa és a lakás szerkezete, mind befolyásolhatják a kandalló telepítésének költségeit. Mennyi ideig tart a kandalló felszerelése? Az árhoz hasonlóan sok tényező egyedi minden házban, amelyek befolyásolják a kandalló helyes telepítéséhez szükséges időt. A kandalló felszerelése akár egy nap, akár egy hét alatt is befejezhető. A technikusok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb befejezzék a munkákat, anélkül, hogy feláldoznák a biztonságot vagy a kivitelezés minőségét. Hogyan válasszunk a fa- és gázkandallók között?

A helyes választás személyes preferenciáitól függ. Javasoljuk, hogy beszélje meg igényeit egy szakemberrel. Ezután egy profi technikus ajánlást tehet az Ön preferenciáit szem előtt tartva. Mik a kandallóbetétek és miért lenne szükségem ilyenre? A kandallóbetétek olyan kályhák, amelyeket a meglévő kandallónyílásokba telepítenek, és a nem hatékony kandallókat energiatakarékos kályhákká alakítják. A betéteket úgy lehet megtervezni, hogy fa, gáz vagy fapellet felhasználható tüzelőanyagként. A kandallóbetétekkel a fatüzelésű kandallót gázüzeművé is átalakíthatják. Működtethetem a kandallóm áramszünet idején? A legtöbb gáz- és fatüzelésű kandalló zavartalanul működik áramkimaradás esetén is. Egyes kandallók azonban rendelkeznek elektromos alkatrészekkel, amelyek áramkimaradás esetén kevésbé teszik lehetővé a sikeres működést. Ezenkívül sok pelletbetét működéséhez áram szükséges. Az összes kéményszolgáltató segít meghatározni, hogy a kandallója hogyan reagálhat az áramkimaradásra.