Csökkentse az energiaszámla költségeit a szakértők következő tanácsaival és lenyen egy nyugodt, kiegyensúlyozott fűtési szezonja, hogy ne csak a költségei, de a kényelmi érzete is megfelelő legyen.

Hasznos tippek

Keresi a fűtési számla csökkentésének módját? Messze nem ön az egyetlen. Az adatok szerint az amerikaiak átlagos fűtési számlája 1.500 dollár. Azon emberek esetében, akik villamos energia helyett gázt használnak kemence tüzelésére, ez a számla várhatóan megnövekszik. Tehát bár nem tudja ellenőrizni az olajárakat, javíthatja az otthona hőfenntartásának és felhasználásának módját. Számos profival beszélgettünk szakértői tippekről – a nagyobb beruházásoktól az egyszerű cserékig – hogy megtakarítson a folyamatosan rettegett téli fűtési számlákon. Néha költenie kell a megtakarításra. Legalábbis ez lehet a helyzet a fűtési költségek csökkentésével. Van azt javasolja, hogy fizessen a szakembernek minden évben a kemence ellenőrzéséért. Ez 80 és 200 dollárba kerülhet, de megtudhatja, hogy valamire szüksége van-e vagy van-e, amit javítani kell.

Hasonlóképpen ki kell cserélnie a légszűrőt az idény kezdetén, és a hidegebb hónapokban legalább még egyszer. Levegőszűrőt 15 dollárért kaphat, de ha meg tudja spórolni a pénzt, szerezzen be inkább egy 20-30 dolláros darabot. „Az új szűrők nem fognak sok pénzt megtakarítani, de általában egyenletesen tudnak működni, sokáig. „Emiatt általában az egész egység hatékonyabban fog működni, és végül tovább fog tartani.” Az is megéri, ha valaki megnézi a csatornákat is. A csővezeték szivárgásának kijavítása szakembert igényel, de évente több száz dollárt takaríthat meg – mondják a szakértők. „Tudjuk, hogy a fűtött levegő 30 százaléka elvész a csatornaszivárgások miatt” – teszik hozzá. Gondoljon otthonára borítékként, és ügyeljen minden rés lezárására. Ha huzatokat érez a csövek, ajtók, ablakok, valamint az elektromos és kábelcsatlakozók körül, akkor itt az ideje ezeket kijavítani. Az olcsó huzatgátlók és kimeneti zárók sok ilyen problémát megoldhatnak.