Az Egyesült Királyság kormánya úgy döntött, hogy a 2025 után épített új házakban nem használnak gázkazánokat. Alacsony szén-dioxid-kibocsátású fűtési rendszereket választottak alternatívaként a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében. Nagy-Britannia azt is kitűzte, hogy 2050-re elérje a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást.

Fűtés szén-dioxid mentesen

Tehát hogyan befolyásolják ezek a tervek a szakembereket, mely fűtési rendszerek lesznek elérhetőek a gázkazánok helyett, és mit tartogat még a jövő a fűtőipar számára? Az Egyesült Királyság kormánya egy új Future Homes Standard bevezetését tervezi 2025-ben, ami azt jelenti, hogy az összes új építésű ház, amely ezt a dátumot követően épül fel, fűtési rendszereiben alacsony szén-dioxid-kibocsátású alternatívákat alkalmaz a gázkazánok helyett. Ennek a szabványnak az a célja, hogy ezek az új tulajdonságok akár 80% -kal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást eredményezzenek, mint a ma épülő házak.

Ez nagy változást jelent a fűtési ipar számára, de ez a szabvány csak az új építésű lakásokra vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy nagyon valószínű, hogy az Egyesült Királyság ingatlanjaiban 2025-ben még mindig sok gázkazánt fognak használni, amelyek alacsony szén-dioxid-kibocsátású alternatívák mellett működnek, hogy otthonainkat a jövőben is fűteni lehessen. 2025-től minden új építésű otthonban alacsony szén-dioxid-kibocsátású fűtési rendszereket telepítenek. Várható, hogy ezekben az új fejlesztésekben a rendszerek hőszivattyúkat, hő hálózatokat, hidrogént és közvetlen elektromos fűtést tartalmaznak. A hőszivattyúk, különösen a levegő-víz és a levegő-levegő hőszivattyúk használata várhatóan kulcsfontosságú szerepet játszik majd a jövő házainak megfelelő hőellátásában. A hőszivattyúk telepítése kevésbé zavaró, mint a földi hőszivattyúké, mert ezek nem igénylik az emberek kertjeinek kiásását.