A kombinált kazán, röviden kombi kazán, Magyarország egész területén az egyik legnépszerűbb kazántípus. Valójában a magyar otthonokban évente beépített új kazánok több mint 50% -a kombinált kazán. A megfelelő típusú kazán kiválasztása nagyon fontos. Szüksége van rá, hogy praktikusan és hatékonyan illeszkedjen otthonához.

Mi tehát a kombi kazán?

A kombinált vagy kombi kazán egy olyan kazán, amely mind központi fűtési kazánként, mind vízmelegítőként működik. A kombinált kazánok jellemzően magas hatékonysággal rendelkeznek, és általában több mint 90% -ban hatékonyak. Ez azt jelenti, hogy minél nagyobb a hatékonyság, annál alacsonyabb az üzemeltetési költség. A kombinált kazánok általában elegáns és kompakt egységek, amelyek elférnek egy szokásos konyhaszekrényben. Ezek a kazánok helyet takarítanak meg és hatékonyak. A kombi kazánok közvetlenül a hálózatról melegítik a vizet, és igény szerint ellátják. Ez kiküszöböli a melegvíz-palack vagy tárolótartály szükségességét. A kombinált kazánok szintén a piac egyik leghatékonyabb kazánfajtái. Azonnal melegítik a vizet ahelyett, hogy melegítenék és forró vizes palackban tárolnák. Magas víznyomást is kaphat ezek miatt, mert az közvetlenül a hálózatról származik. Így nincs szükség külön szivattyúra a víznyomás fenntartásához.

A rendszeres kazánok nagy mennyiségű vizet igényelnek egy víztároló tartályból. A rendszeres kazánokhoz és a rendszer kazánokhoz melegvíz-palackra is szükség van a melegített víz tárolásához. Másrészt a kombinált kazánok igény szerint közvetlenül a hálózatról melegítik a vizet. A kombinált kazánok azonnali vízmelegítőként, valamint központi fűtési kazánként működnek. A kombinált kazán felveszi a vizet a hálózatból, felmelegíti majd ellátja melegvizes zuhannyal, csapteleppel és központi fűtési rendszerrel. Magyarország legtöbb modern kombi kazánja kondenzvezetékkel rendelkezik. A kondenzvezeték a füstgáz hővisszanyerő rendszer része.