Gyakran kíváncsi arra, hogy milyen típusú elektromos fűtési megoldást érdemes használni? Ez egy fontos kérdés, amely kihatással van otthonának vagy ingatlanának energiahatékonyságára.

Elektromos fűtés

Sokáig a gázt tartották a legolcsóbb módnak az ingatlan fűtésére. Ez a magyar otthonokban a legelterjedtebb fűtési forma, évente körülbelül 8 millió gázkazánt értékesítenek Magyarországon. A gázrendszer egyetlen kazánból áll, amely felmelegíti a vizet, majd az egész ingatlanon csöveken keresztül radiátorokba pumpálja. Ezenkívül meleg vizet biztosít a konyhához és a fürdőszobákhoz. Az évek során a gázrendszerek nagyrészt változatlanok maradtak, kevés evolúcióval. Az elektromos fűtőberendezések azonban energiatakarékos alternatívává fejlődtek, a régi tárolós fűtőberendezések összes előnyével, de a hátrányokkal együtt. A gáztól való elmozdulás egyre nagyobb lendületet kap, amelyet számos döntő tényező támogat: Jogszabályok: minden új otthonnak meg kell felelnie az EPC minimális C szintjének. Költségek: a gázfűtés telepítésének költségei sokkal magasabbak, mint az elektromosé, és átlagosan nem tartanak ilyen sokáig.

Technológia: Az elektromos fűtéstechnika növekszik, de csökken az ára. Ökológia: a fogyasztók jobban tisztában vannak a tiszta és hatékony, fenntartható fűtési rendszerek szükségességével. Az elektromos fűtés hihetetlenül sokoldalú, mivel mind a levegő, mind a víztermékekhez használható. Sőt, mivel az uniós háztartásokban felhasznált energia óriási 64,7% -át fűtésre fordítják, minden eddiginél fontosabb, hogy a rendszer energiahatékony legyen. Az elektromos fűtőberendezések legfrissebb fejleményei közé tartoznak a hatékony és gyors alkatrészek, az új innovatív hőelemek és a csodálatos, korszerű programozás. Az elektromos fűtési rendszerek telepítése könnyebb és olcsóbb, mint a csöveket, szellőzőnyílásokat és csatornákat igénylő központi fűtés. Nem igényelnek csővezetékeket, így az épület elrendezésére vagy tervezésére nincsenek korlátozások.