A téli hőségtől kezdve a veszélyes gázszivárgásig a gázvezeték-problémák sokféle gondot vethetnek fel, amelyeket minden háztulajdonos el akar kerülni. Hogy megakadályozzák őket, csapatunk szerint elengedhetetlen szakembert felhívni a rutinellenőrzések elvégzésére.

A vezeték rendszeres ellenőrzése fontos

Ha ön új lakástulajdonos, akkor célszerű évente ellenőrizni a gázvezetéket egy gázvezeték-szerelő cégnél. Sokszor a fogyasztók tél előtt kérik az ellenőrzést, hogy az esetleges fűtési problémák megoldhatók legyenek a hőmérséklet csökkenése előtt. És bár lehet, hogy újabb vezetékei vannak, vagy soha nem tapasztalt problémát a gázzal kapcsolatban, ezek az ellenőrzések segíthetnek olyan problémák felderítésében, amelyeket nem feltétlenül lehet észre venni. Ha új házat vásárol, vegye fel a gázvezeték-ellenőrzést a tennivalók listájára. Ha problémák merülnek fel a gázvezetékkel kapcsolatban, akkor az árcsökkentést jelent, mert javításokat kell végezni az értékesítés végleges időpontja előtt. Ez az ellenőrzés megnyugvást nyújt Önnek abban is, hogy olyan otthonba fektet be, amely biztonságos gáz-tulajdonságokkal rendelkezik az Ön és családja számára.

Kövesse nyomon a havi gázköltségeit, és figyeljen minden megmagyarázhatatlan növekedésre. A gázszámla megugrása egyszerűen azt jelentheti, hogy a fűtési igényei megnövekedtek, de jelezheti a gázszivárgás jelenlétét vagy a gázvezeték más problémáját is. Ha problémája van az otthonán kívüli gázvezetékkel, az udvaron bizonyos jelek mutatkozhatnak meg, amelyeket át kell vizsgálnia. Például a gázszivárgások miatt az esővíz egy vihar után felgyülemlik a csövekben. Ha észreveszi ezeket a jeleket, hívjon szakembert a kivizsgálás miatt. A gázszivárgásnak jobb, ha nem teszi ki magát vagy családját, mert komoly tűzveszélyt jelenthet. Ha sziszegést hall, rothadó szagot érez, vagy minden ok nélkül szédül, azonnal ürítse ki a helyiséget, hívja a hatóságokat és vegye fel a kapcsolatot egy gázvezeték szakemberrel.