Svájci frank alapú dugulás

Sokszor láthatjuk a filmekben, hogy emberek, bűnözők úgy próbálnak megszabadulni a számukra kényelmetlen dolgoktól, hogy lehúzzák azt a toaletten. Svájcban például több száz eurótól próbáltak így megszabadulni. Dugulás lett a vége.

A WC nem megoldás

Számos beszámoló született már arról, hogy a duguláshoz kiérkező vízszerelő és vízvezeték szerelő a duguláselhárítás folyamata alatt milyen érdekfeszítő dolgokat talál a csövekben. Csirke darabok, plasztik játék dinoszauroszok, kisállatok, pelenkák, tisztasági betétek. Sokan úgy kezelik a toalettet, mint egy szemeteskukát, ami segít megszabadulni a felesleges cuccaiktól. Persze, ilyenkor nem restell meglepődni a kis ravasz, amikor a lefolyórendszer összeomlik. Hát még milyen kellemetlen pillanat az, amikor a szakember rátalál a probléma okozójára, ami akarva-akaratlanul árulkodik a házigazdáról. Például arról mesél, hogy a megrendelőnek vaj van a füle mögött és a WC segítségével próbált meg bizonyítékot eltűntetni. Igaz, a bevezetőben is említett svájci eset nem biztos, hogy bűncselekményt rejt.

Valakinek Svájcban nagyon jó dolga volt

A Bloomberg és a BBC is beszámolt arról a 2017-es genfi esetről, amelynek több száz euró esett áldozatául. Egészen pontosan 500 eurót aprított fel valaki, majd próbált lehúzni a WC-n egy bankban és pár helyi étteremben. A felszabdalt pénzt nem tudták továbbítani a lefolyók, ezért azok dugulást okoztak, nem is kicsit. A hírek szerint az éttermek és bankok több ezer frankot költöttek arra, hogy megszüntessék a bankjegyek által okozott gondot. Azt nem tudni, hogy a titokzatos elkövető bizonyítékot akart-e eltűntetni, vagy csak dicsekedni szeretett volna azzal, hogy megmutatja, ezt is megteheti. Viszont az eset tanulságos lehet abból a szempontból, hogy nem érdemes a használt toalett papíron és a személyesen “kitermelt javakon” kívül bármi mást a WC-n keresztül eltűntetni. Azért mert ott megreked, és nagyobb fejfájást kaphatunk tőle később, mint előtte volt.