A tél közeleg. Ekkor támaszkodunk leginkább a kazánjainkra, és ez az az időszak amikor a kazánjaink a legnehezebben dolgoznak. Íme néhány nagyszerű tipp, hogyan lehet egészségesen megőrizni kazánját, hogy megbizonyosodjon arról, hogy meleg idő lakásában legyen ezen a télen.

A melegítő rendszer hatékonyságának megőrzése

Egy rendkívül karbantartott kazán létfontosságú ahhoz, hogy jó állapotban legyen. Ha idén még nem szervizelték a kazánt, foglaljon időpontot egy regisztrált mérnöknél. Mérnöke megtisztítja a kazán összes alkatrészét és meggyőződik arról, hogy mindegyik jó állapotban van-e. Éves szervizre is szükség van a kazán garanciájának fenntartásához. Az olyan termosztát, mint az optimalizált Touch vezérlés, segíthet a kazánnak abban, hogy fokozatosan növelje és csökkentse otthonában a hőmérsékletet, elősegítve, hogy a kazán ne dolgozzon olyan keményen, energiát és pénzt takarítva meg számláin. A fűtés hosszabb ideig történő kikapcsolása hideg időben azt jelenti, hogy amikor bekapcsolja a fűtést, akkor a kazánnak keményebben kell dolgoznia a felmelegedésért.

A kazán idővel elveszítheti a nyomását, ami hatással lehet a kazán hatékonyságára. A rendszer nyomásának növelése gyors és egyszerű munka; a gyártó weboldalán megtalálhatja az erre vonatkozó utasításokat. Az utasításokat megtalálhatja a gyártó telepítési kézikönyvében is, és ha nem biztos benne, kérjen segítséget egy megbízható, engedéllyel rendelkező fűtésszerelőktől. A hideg téli hónapokban a kazán külső kondenzvezetéke lefagyhat, és megakadályozhatja a kazán működését; ezt csőszigeteléssel lehet megakadályozni. Azok a radiátorok, amelyek felülről hűvösebb hőmérsékletűek, mint az alsók, azt jelzik, hogy bennük csapdába esett a levegő és légtelenítésre van szükségük. A légtelenítést igénylő radiátorok megakadályozzák, hogy a fűtési rendszer optimális hatékonysággal működjön, és további megterhelést jelentenek a rendszer számára.