Sok esetben egy vízszerelő és/vagy vízvezeték szerelő szakember által elvégzett karbantartási, vagy szerelési folyamat komoly titkokat leplezhet, ami hatást gyakorolhat az egész család életére. Ilyen volt ez az amerikai kolléga szeptikus tartálytisztítása is.

Először tisztázzuk, mi is az a szeptikus tartály

A szeptikus tartály a háztartásból érkező szennyvíz kezelésére létrehozott földalatti, vízszintes tartály. Tulajdonképpen egy ülepítő, ami az úgynevezett pottyantós WC-k alá ásott 1-3 méteres gödröt helyettesíti annyi különbséggel, hogy a tartály speciális kialakítása hatékonyabban ülepít. Általában olyan helyen van rá leginkább szükség, ahol nem biztosított a központi szennyvíztisztítás. Mivel nem rendelkezik végtelen űrtartalommal, így a tartály előbb, vagy utóbb, de megtelik. Ekkor van szükségünk némi külső segítségre, szakemberek dolgos kezeire, akik megtisztítják és kiürítik azt. De mégis hogyan gyakorolhat ez az egyszerű rutinfolyamat megrázó hatást egy egész család életére? Nos, amit lehúzunk a toaletten, leküldünk a mosogató lefolyóján, az a szeptikus tartályban landol.

Szennyvíztől a kapcsolati válságig

Az amerikai vízvezeték szerelő Redditen mesélt erről a kellemetlen esetéről. Állítása szerint tartálytisztításra hívták őket ki egy kedves házaspárhoz. Az illedelmes csevely és folyamatmagyarázást követően nekiálltak a nap kellemetlenebb részének: a szennyvíz lecsapolásának. Mikor eltávolították a tartály fedelét, látták (a házaspár is), hogy szennyvíz tetején rengeteg használt óvszer sodródik tehetetlenül peremtől peremig. Nos, a dologgal csupán egy probléma volt: egyedül éltek a lakásban, a pedig férj nem használt óvszert. Hogy ki csalt meg kit, az nem teljesen világos, csupán annyi biztos, hogy a férj még a tisztítás alatt lelépett, a feleség pedig sírva fizette ki a duguláselhárítás munkadíját.