Tehát úgy döntött, eljött az ideje, hogy végre lecserélje a régi kazánt, és a szükséges fűtési rendszert szerezze be? A következő kérdés az, hogy át kellene-e alakítanunk az egész központi fűtési rendszert, és ki kellene cserélni a radiátorokat is, ha már itt tartunk?

A melegítőrendszer cseréje

Ha úgy döntött, hogy új kazánt vásárol, és frissíti a fűtési rendszert, akkor ésszerű lenne megfontolni a radiátorok cseréjét egyidejűleg, mivel ez kevesebb zavart és költséget jelentene, mint mindkettő külön-külön történő cseréje. Vessen egy pillantást néhány okra, miért van értelme a radiátorok cseréjének a kazán mellett. Azt gondolhatja, hogy minden radiátor egyenlőnek születik, de téved. A radiátor teljesítménye a minőségi és teljesítményre vonatkozó előírásoknak megfelelően hatalmas mértékben javult. Valójában a modern radiátorok akár 50% -kal is hatékonyabbak lehetnek, mint 2000-ben. Ez a megnövekedett hatékonyság az energiaszámlák csökkenéséhez vezet, ami azt jelenti, hogy új radiátorai végül megtérülnek.

A modern radiátorok hatékonyabban vezetik a vizet, a forró víz több fűtőtest felülettel érintkezik, miközben sokkal kevesebb vizet használ fel. Annak érdekében, hogy megfelelő méretű radiátorral rendelkezzen a szoba hatékony fűtéséhez, használjon BTU számológépet (brit hőegység). Idővel a fűtőrendszer fémcsövei és radiátora rozsdásodhat, ezt a rozsdát a rendszeren átfolyó víz összegyűjti, és visszajuttatja a kazánhoz, ahol összegyűlik. Ezt a törmelékgyűjtést „iszapnak” hívják, és ez jó ok a régi radiátorok cseréjére. Az iszap felépülhet a régi radiátorokban, és megakadályozhatja, hogy teljes fűtéskor felmelegedjenek. Az áramellátás néha eltávolíthatja az iszap felhalmozódását, de 500 fonttól kezdődve költséges lehet a végeredmény. Az iszapképződés az áramellátás után újra kezd majd felépülni, mivel a régi radiátorokban továbbra is korrózió lép fel.