A kazán telepítésének eldöntése nagyban befolyásolja annak költségét, hatékonyságát és hosszú élettartamát. Lehet, hogy csak azért dönt új kazán mellett, mert helyet akar felszabadítani a jelenlegi helyén.

Hova tegye az új kazánt?

Az ingatlan méretétől és elrendezésétől függően több lehetőséget is figyelembe vehet, amelyek mindegyike bemutatja saját előnyeit és hátrányait. A legegyszerűbb megoldás az, ha egyszerűen az új kazánját ugyanarra a helyre teszi, mint a régit. Ezt a területet valószínűleg már előkészítették, hogy megkönnyítsék a kazán alkatrészeit, például a füstgáz- és a kondenzvezetéket, amire az Ön ingatlanában nem minden hely képes. Fontolja meg, hogy az új kazán üzembe helyezése előtt szabadítson fel helyet ugyanazon a területen, és alaposan tisztítsa meg. Ez javítja a légáramlást és számos problémát megakadályoz, anélkül, hogy kiterjedt munkára lenne szükség. A melegvíz-tartályok gyakran szellőző szekrényekben helyezkednek el, így ezek nagyszerű helyek a kazánok számára.

A tartály csővezetékének nagy része hatékonyan vezethető el a kazánhoz, ha annak közelében van. És mivel a szellőző szekrények gyakran nincsenek láthatatlan helyen, ideális helyek a kazán füstgázának a falon vagy a tetőn történő minimális megszakítás nélküli kilépéséhez. Ha a kazánt szellőző szekrénybe helyezi, helyet takaríthat meg az ingatlan többi részében, azonban korlátozhatja a helyet és az extra alkatrészeket, különösen, ha nagy kazánt választott. Vegye fel a kapcsolatot a szakértőkkel a legjobb megoldásért, ha otthonában problémát jelent a tér. Ez általában jobb megoldás a gázkazánok, valamint az olajkazánok számára. Az otthontól elkülönített vagy félig elkülönített helyek, például garázsok és melléképületek hatalmas rugalmasságot kínálnak a kazánok számára, különösen azoknak az olajkazánoknak, amelyeknek szagproblémájuk lehet. A fő lakóterületen kívüli kazánok gyorsan elérhetők és javíthatók, a lakók számára ez nem okoz gondot.