Mielőtt telepítheti a drága légforrásos hőszivattyút, győződjön meg arról, hogy megfelelően szigetelte-e házát (pl. szilárd vagy üreges falszigetelés, tetőtéri szigetelés, padlószigetelés), mivel egyébként a keletkező hőt nem fogja hatékonyan felhasználni a fűtésre.

Tippek a beszerzés előtt!

Csakis mikró generációs rendszer alapján tanúsított légforrásos hőszivattyúkat vásároljon, mivel ez biztosítja, hogy a légforrásos hőszivattyú megfelelő minőségű legyen az Ön igényeinek kielégítéséhez. A légforrásos hőszivattyúk működéséhez villamos energia szükséges. Ezt bizonyos mértékben ellensúlyozhatja az, ha otthonába telepít mikró generációs technológiákat, pl. napelemes cellákat vagy szélturbinákat. A teljesítmény együtthatója azt jelzi, hogy a hőszivattyú mennyire hatékony. Például, ha 1 egység villamos energiát táplálnak be a levegőforrás-hőszivattyúba, akkor kb. 3,5 hasznos hőenergiát kell biztosítani (tehát a coP értéke 3,5). A légköri hőszivattyúk hőmérséklete különbözik, ezért az egység vásárlásakor ne feledje, minél magasabb a hőszivattyú, annál jobb. A magasabb CoP-vel rendelkező légforrásos hőszivattyúk általában drágábbak (nem mindig ez a helyzet, de ellenőrizze a gyártót).

Legyen tudatában annak, hogy bár a levegőből származó hőszivattyúk még -250 ° C hőmérsékleten is képesek hőt nyerni a levegőből, ezek által a biztosított hőmennyiség sokkal alacsonyabb lesz, mintha magasabb környezeti hőmérsékleten élne. Tehát ha olyan helyen él, ahol nagyon hideg a környezeti hőmérséklet, akkor potenciálisan nézzen meg más öntermelő energiamegoldásokat. A légforrásos hőszivattyú által előállított víz hőmérséklete nem olyan meleg, mint a hagyományos kazánrendszereknél, ezért valószínűleg fel kell majd szerelnie egy kazánt a hőmérséklet „felfűtésére”, ha igazán hideg lesz. Megjegyzés: Lehet, hogy a legtöbb kondenzációs és/vagy CHP kazán nem kompatibilis ehhez a rendszerben, ezért érdeklődjön a szerelőnél ezzel kapcsolatban.