A padlófűtés országszerte népszerű választás az otthonokban. Tény, hogy azt mondják, hogy egyre többen gondolkodnak a beszerelésükön, de mint minden változásnak és otthoni fejlesztésnek, érdemes ennek is utánanézni.

Tudnivalók a padlófűtésről

Annak ismerete, hogy mit kap egy ilyen rendszerből, és hogy ez megfelel-e Önnek és családjának, kulcsfontosságú a helyes választáshoz. A padlófűtési rendszerek nem összetettek, mégis örvendetes hő- és kényelmi szintet biztosítanak az otthonban. Minden tudnivaló ismerete nemcsak az Ön és otthona számára biztosítja a legjobb rendszert, hanem a rendszer lehető leghatékonyabb futtatásában is segít. Kétféle rendszer közül választhatunk: egy elektromos rendszer és egy melegvíz alapú rendszer. A választás attól függ, hogy mik a projekt részletei, az Ön preferenciája, és hogy az egész otthont vagy egy szintet kíván-e fűteni. Lehetőség van a padlófűtés hibrid változatának beruházására is, ahol az egyik típusú rendszer az otthon egyik területén, a másik pedig egy másik helyen található. A padlófűtési rendszer beszerelése némi zavart okoz, hogy a rendszert a legfelső réteg alá fektesse. Ezért mindig bölcs dolog a rendszer jó hírű márkáját választani, valamint egy professzionális telepítőt szerezni.

Mi az, amit tudnia kell a padlófűtési rendszerekről? A radiátorban lévő folyadék fűtése a ház egész területén történő hőtermeléshez nagy mennyiségű gáz-, olaj- vagy villamosenergia-felhasználást igényel. Ez a három energiaforrás drága, mivel nem megújulónak tekintik őket. Annak ellenére, hogy mindkét típusú padlórendszer áramot használ, alternatív eszközökkel, például talajhővel vagy napelemekkel könnyen fel lehet fűteni őket. Lehet, hogy azt mondták Önnek, hogy a padló alól kisugárzó hő lassan melegszik fel. Ez nem így van – csak 20 percet vesz igénybe, amíg a kívánt hőmérsékletre felmelegszik. A sugárzó hő az a típusú hő, amelyet a naptól érzünk. Más szavakkal, a padló alatti szőnyegekből vagy vízcsövekből származó hő lehetővé teszi, hogy a hő az anyag felső rétegjein keresztül felfelé sugározzon.