Előmelegítheti a sütőt a telefonjával, hogy készen álljon, amikor hazaér, elérheti a tökéletes fűtési hőmérsékletet a Wifi-n keresztül, hagyhatja, hogy hűtőszekrénye teljesen kiürüljön, és automatikusan leadjon egy megrendelést a szupermarketbe, ha kifogyóban van az étel.

A melegítés jövője

Korábban a fent említett dolgok csak álmainkban léteztek, de az okoseszközök és az intelligens mérők már valóságnak számítanak, és várhatóan a következő években még népszerűbbek lesznek. Vessünk egy pillantást az intelligens fűtéstechnika eddigi állapotára, és fontolóra vehetjük a közeljövőben lehetséges fejleményeket. 2016 az intelligens mérő bevezetésének kezdete. Ez egy kormány által támogatott rendszer, amely 2020-ig minden egyes elöregedő energiamérőt kicserél a lakásokban és a vállalkozásokban. A kormány úgy döntött, hogy hátra dől – meghatározza a célokat, az ütemterveket és a normákat, és lehetővé teszi az energiaszolgáltatók számára a többi dolog elvégzését. Ez azt jelenti, hogy a különböző energiaellátók és kazánszerelők eltérő ütemben dolgoznak, eltérő tervek szerint, de az általános cél, hogy 2020-ig minden mérőt „okossá” tegyenek.

Az intelligens mérők csak egy a több száz eszköz közül, amelyeket úgy terveztek, hogy segítsenek nekünk az energiafelhasználás ellenőrzésében, mind a pénz, mind a környezet megtakarításában. Pontosan megmutatják, hogy mennyi energiát használ fel, és mennyit kell fizetnie, majd ezeket az eredményeket elküldik a beszállítónak. Ez azt jelenti, hogy nincs több hatalmas számla vagy kézi mérőjelentés. A fogyasztók a hatékonyság maximalizálása érdekében átvehetik energiafelhasználásuk irányítását. Miután megtudta, mennyi energiát használ fel, szüksége lesz néhány eszközre, amelyek segítenek irányítani a felhasználását, hogy az okos mérők teljes előnyeit kihasználhassa. A piac tele van új intelligens termosztátokkal, és sok közülük remekül mutat, valamint kiváló teljesítményt nyújt.