Ha padlófűtés beépítését fontolgatja, akkor sok mindent tudnia kell. Íme néhány ok arra, hogy belevághasson a munkába, és a padló alól hőt sugározzon. Hangulatos, meleg otthont lehet elérni vele, ráadásul költséghatékony is.

A padlómelegítés előnyeiről

A költséghatékonyság szempontjából a padlófűtés az egyik legjobb. A telepítés és magának a készletnek a költségeit hosszabb távon ellensúlyozza a fűtési számlák megtakarítása. Az otthoni fűtési rendszerek közül a padlófűtés az egyik legegyszerűbb. A padlófűtésnek két típusa van: nedves vagy víz alapú vagy száraz/elektromos rendszer. Az elektromos padlófűtési rendszerek fűtött szőnyegek. Bár gyorsan és egyszerűen telepíthetőek, magasabbak az üzemeltetési költségeik. A nedves padlófűtési rendszerek telepítése kissé több erőfeszítést igényel, de megéri, mivel az üzemeltetési költségek jóval alacsonyabbak, mint egy hagyományos fűtési rendszernél (és egy száraz padlófűtési rendszernél). A nedves rendszerek könnyen illeszthetők egy meglévő ingatlanhoz, mivel ma már alacsony profilú és ultragondolkodású készletek állnak rendelkezésre. Nem kétséges, hogy a padlófűtés hosszú távú befektetés az ingatlanba, és hozzáadott értéket jelenthet az ingatlanában.

A padlófűtési rendszert fel kell szerelni padló alatti szigeteléssel, valamint az egész házban magas színvonalú szigeteléssel, ez növeli otthonának energiateljesítményi tanúsítványát (EPC). Ez azt jelenti, hogy olcsóbb a fűtés és sokkal hatékonyabb, amire a potenciális vásárlók vágynak. Egy padlófűtéssel foglalkozó vállalat elmondta, hogy a padlófűtésnek egyetlen előnye van, amelyet MINDENKI szeret – a meleg padló! De ez nem csupán luxus. A sugárzó hő melegíti a helyiséget azáltal, hogy melegíti a benne lévő tárgyakat. A műanyag csőhurkok a padló teljes területén megtalálhatók. Csökkenthető a csőhurok távolsága, hogy nagyobb hő keletkezzen a nagy veszteségű területeken, vagy nagyobb legyen a hurkok közötti távolság olyan helyiségekben, amelyek nem igényelnek ilyen magas hőfokot, például a konyhában.