A nyár vagy a koraősz nagyszerű alkalom otthonának központi fűtési rendszerének korszerűsítésére, mert nincs szüksége a fűtésre. A fűtése (remélhetőleg) ki van kapcsolva, így nincs jobb idő a nyárnál a kazán rendezésére.

Fűtési tippek

Egy ideális világban mindannyiunknak lenne telepítője, akit szükség esetén felhívhatunk, de ez nem mindig így van. „A jó tapasztalatokkal rendelkező barátok és családtagok jó kiindulópontot jelenthetnek, de sok gyártó rendelkezik adatbázissal a telepítőkről országszerte.” Ha régi kazánja van, annak cseréje egy új, nagyon hatékony kazánra a legjobb, amit tehet, de olcsóbb fejlesztéseket hajthat végre, például felszerelhet egy új termosztátot/vezérlőket és állítható radiátorszelepeket. A kazánját, még ha új is, évente szakképzett mérnöknek kell karbantartania, hogy biztosítsa a kazán biztonságos és hatékony működését minden télen.

A központi fűtési rendszer tisztán tartása szintén fontos, de a legtöbbünknek nem ez jut eszünkbe. A tiszta rendszer fenntartása elengedhetetlen a kazán és a rendszer alkatrészeinek szennyeződésektől és korróziótól való védelme érdekében. Javítja a rendszer hatékonyságát és teljesítményét, valamint növeli a kazán élettartamát. A radiátorok idővel eltömődhetnek a szennyező anyagok felhalmozódása miatt, csökkentve az átadott hő mennyiségét. Ennek eredményeként a kazánnak keményebben és hosszabb ideig kell dolgoznia, hogy otthonát a kívánt hőmérsékletre melegítse, ami növeli a fűtési költségeket, befolyásolja otthonának kényelmét és a kazán idő előtti meghibásodásának kockázatát. Elég könnyű segíteni ennek megakadályozásában” – folytatja Bridges. Minden a megfelelő karbantartáson múlik, tehát nézesse meg időnként a fűtési berendezéseit egy szerelővel, aki idő előtt megtalálja a szennyeződések felhalmozódását és megoldja a problémát még mielőtt visszafordíthatatlan lenne a kár.