A gyártók és az energiaszolgáltatók azt állítják, hogy pénzt takaríthat meg a fűtési számláin, ha telepíti az egyik olyan népszerű intelligens termosztátot, mint a Hive vagy a Nest, amely lehetővé teszi a fűtés vezérlését mobiltelefonjával. De vajon igaz-e ez?

Okos otthon, okos fűtés

Az, hogy több ezer forintot tud-e megtakarítani, ahogy egyesek állítják, valóban az életstílusától és a jelenlegi számláitól függ. Ha elfoglalt ember, és olyasvalaki akinek mindig magas a fűtése, még akkor is, ha éppen nincs otthon, vagy elfelejti kikapcsolni, amikor nyaralni megy, akkor az intelligens fűtésszabályozás mindenképpen sok pénzt takaríthat meg Önnek. Ha Ön már körültekintő felhasználó, meglehetősen következetes rutinnal rendelkezik, akkor a megtakarítás ugyan kisebb lehet, de mégis vannak előnyei. Itt most szakértői tanácsokat kaphat azzal kapcsolatban, hogy miért érdemes használni a képernyő sarkában található online csevegés funkciót? A fűtés, és talán a meleg víz szabályozása a mobiltelefonról mindenképpen izgalmas a modern életmód számára.

A legtöbb felhasználó egyetért abban, hogy az intelligens fűtési rendszer felszerelése pénzt takarított meg számukra. De ez is segít abban, hogy hatékonyabban melegítse otthonát, és jobban megértse a fűtés használatát, lehetővé téve a viselkedés megváltoztatását. Egyes rendszerek még tovább működnek, és megtanulják az Ön preferenciáit azáltal, hogy észlelik, mikor van az okostelefon a házban, de néhány felhasználó számára ez egy afelé, hogy a Big Brother figyeljen minden lépésünkre. Manapság egyre többen szeretik ezt a felhasználóbarát rendszert, mert lehetővé teszi az egyes helyiségekben vagy szobacsoportokban történő fűtés szabályozását, így egyes helyiségekben a fűtést be lehet kapcsolni, másokban nem. Alapvetően ez egy intelligens vezeték nélküli termosztát, amely bármikor megváltoztathatja el a fűtési igényeket. Ideális azok számára, akik ingáznak a munkába, és nem mindig tudják, hány órakor lesznek otthon. Nyaralókkal rendelkező emberek számára is kiváló megoldás.