A kazán nélküli központi fűtési rendszer olyan, mint az agy vagy szív nélküli ember. Alapvetően nem ideális és szinte értelmetlen. Sok modern készülék biztonsági funkciók miatt „lezárhat”, ha potenciális hiba van, és ez az első, amivel próbálkozni kell, ha nem működik a kazán.

Az újraindítás folyamata!

Ha a víznyomása túl magas, túl nagy a megterhelés a rendszeren, ha túl alacsony, akkor az alapfunkciók nem működhetnek megfelelően. Komoly jelzés arra, hogy a víznyomása túl magas-e, ha szivárgások látszanak a nyomáscsökkentő szelepen (általában azon a külső falon, ahol az egység van felszerelve), ez akár korróziót is okozhat a kazán csővezetékében. Lehet, hogy sokféle dolog miatt túl alacsony a víznyomás, de leggyakrabban a kifolyó radiátor okozza, és ez a rendszer más részein lévő szivárgás vagy a fő tápellátás hibája. Sok kazán lezáródik 3 sikertelen gyújtási kísérlet után. Ennek oka lehet a gázszelep meghibásodása – eltömődések, sérült vezetékcsatlakozások, túl sok vagy túl kevés gáz, blokkolt égő stb., de szén felhalmozódása vagy sérült égő, a gyújtás elmulasztása is bekövetkezhet az elektróda és a gyújtóvezeték problémái esetében (ebben az esetben általában hallani fogja a ketyegést). Előfordulhat, hogy szakaszosan működik, valamint, hogy a ventilátor nem forog vagy nem egyenletes, és lehet, hogy a jelzőfény kialudt.

Nagyon sok más, kevésbé gyakori ok lehet a hiba, ha a kazánja nem képes bekapcsolni – de a szakemberek képesek ezt megvizsgálni és megoldani az Ön számára! A kizárások másik oka a blokkolt hőcserélő, amelyet rendszerint a vízkő felhalmozódása okoz – ezt „vízforralónak” is nevezik, mivel az általa keltett zaj hasonló a forraló vízforralóhoz. Valamennyi kazánon lesz egy reset gomb, az, hogy hol található a reset gomb, az a kazán gyártmányától és típusától függ. Nézze át a gyártó használati útmutatóját, hogy hol találhatja meg. Miután megtalálta a gombot, az első dolog az, hogy nyomja meg és tartsa lenyomva körülbelül 10 másodpercig a gombot, majd várja meg, amíg a kazán bekapcsol.