Vízszerelési gondja merült fel? Ideje kihívni egy szakit! Amennyiben nem akut problémát kell orvosolni, mindenképpen kérjen előzetes árajánlatot, hogy ráhangolódhasson a várható kiadásokra! Szkeptikus, mert korábban előfordult, hogy megmagyarázhatatlan okokból többet kért a kedves mesterember, mint amiben előzetesen megállapodtak? Adunk pár tippet, hogy mire fordítson figyelmet, hogy elkerülhesse a kellemetlen meglepetéseket!

1. Több szem többet lát

Főleg költségesebb beavatkozás esetén ügyeljen rá, hogy minimum 3-4 helyről igényeljen árajánlatot az elvégzendő vízszerelési projektre, és kérjen tételes elszámolási listát, hogy tisztában lehessen a részletekkel. Ha első blikkre valamelyik indítvány aránytalanul olcsóbbnak tűnik, akkor legyen óvatos egy később szuvenírként felmerülő extraköltség kapcsán, és oszlassa el előre az ezzel kapcsolatos gondfelhőket!

2. Garancia kérdése

Kardinális terület, amire kötelezően fényt kell deríteni a munkálatok megkezdése előtt. Pontosan milyen időintervallumra érvényes, minek az elromlása esetén hatályos, teljeskörű vagy csak részleges? Nem árt, ha már a kezdet kezdetén felkészíti a szakembert, hogy ön egy jól kidolgozott, aprólékos, mindenre kiterjedő munkát vár el.

3. Rejtett extraköltségek

Nyugodt szívvel kérdezzen rá előre a többletdíjszabás lehetőségére is, elvégre a vízszerelés nem egy verda, hogy előnynek számítson a sok extra.

4. Beszerzendő tételek listája

Ezt sem árt az elején tisztázni, hogy ténylegesen teljes legyen a tarifacsomag. Mit biztosít a mester, és mi az ön beszerzési reszortja?

5. Segédmunkás igénye

Kétségtelen, hogy erre többnyire inkább a szaktekintélynek kellene gondolnia, de inkább legyünk mi pedánsan részletekbe menőek, mintsem hogy a helyszínen derüljön ki, hogy bizony egy segítőre is szükség lett volna.

6. Hulladékkezelés

Amennyiben a teendő komolyabb mennyiségű sitt, törmelék keletkezését is magában hordozza, akkor ennek kérdését is beszéljük meg előre! Ki szállítja el? Ez sem teljesen mindegy a büdzsé szempontjából.

7. Egyéb részletek

Mire készüljön még? Milyen átfutású a tervezett meló, kell szabadságot kivenni, lesz víz a háztartásban? Kellemetlen, ha váratlanul éri, hogy nem tudja leöblíteni a toalettet.